torsdag, februari 20, 2014

Raw food bakning!

Vet inte om jag sagt det, men innan nyår så frågade Crille om vi skulle låta bli att äta godis från årsskiftet fram till första maj. Jag hakade på, tycker sällan det är svårt att vara utan, men är en sån där allt eller inget-människa. Antingen äter jag ett kilo lösviktsgodis, eller så låter jag bli överhuvudtaget. Lagom tycks inte vara min grej i livet, och det gör mig (framförallt min mage..) bara gott att vara utan godis.

Han fick sätta upp villkoren, och hade en hel del undantag han ville få med. Snacks (chips och popcorn) är ok fredag-lördag, man fick äta godis då vi var utomlands, och påskhelgen tors-sön. Om man är bortbjuden på kalas så får man fika, och fredagsfikat är fortfarande heligt. Dessert efter middagen är okej (fast inte typ korv och makaroner med glass till efterrätt, utan snarare fin middag med planerad dessert). Jag hakar inte på de där undantagen alla gånger, klarar mig lika bra utan, men har nu hittat en ny gren inom en av mina favorithobbys-raw food bakning.

Ikväll blev det carrot cake-balls och raw brownies, att baka på frukt och nötter utan vitt mjöl och raffinerat socker är ju faktiskt riktigt kul! Det finns massor av goda recept bara man googlar. Ska lägga upp kvällens recept då tillfälle ges, ni bara måste prova det på brownies! Är ni intresserade att läsa med om raw food bakning så kan ni läsa här.


2 kommentarer:

  1. Jo, jag vet, finns sjuuuukt mycket godsaker man kan göra med bara frukt och nötter. Min favorit är nog dadlar, mandelmjöl, vaniljpulver och kakaopulver mixade till slät smet. Formas till bollar och ställs i frysen ett tag. Härligt sega när man tar ut dem! Eller fikon, aprikoser och pumpafrön. Samma tillvägagångssätt, också himmelskt gott... Variationer i det oändliga.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är som att en helt ny värld öppnats för mig :D Kram!

      Radera