måndag, februari 02, 2009

Dag 1 som arbetslös, arbetssökande, mellan två jobb, äh whatever

Ja, avd ska jag kalla mig? "Arbetslös" låter som att man sitter på arslet hela dagarna och trivs med det, "arbetssökande" låter betydligt bättre men lite desperat, och "mellan två jobb" låter som att man skäms och försöker försköna det faktum att man fått kicken. Efter noga övervägande räknar jag mig fr.o.m idag som arbetssökande!

Morgonstund har guld i mund tänkte jag och klev upp 05:45, åt frukost med Darling och begav mig sedan ut på morgonpromenad. Grannen/f.d arbetskamraten Kent kom ut genom dörren på väg till jobbet samtidigt som jag passerade, och skrattade bara och skakade på huvudet. Tänk om jag hade förträngt att jag inte längre jobbar på Polaris och dykt upp där strax innan sju? Pinsamt deluxe! Nåväl, det hade jag ju inte, och efter min morgonpromenad startade jag en tvättmaskin, duschade och städade badrummen. Hängde tvätt, hade niofika med mig själv och knatade iväg till bussen mot arbetsförmedlingen.

Spenderade två&enhalv timme där, och det var inte så hemskt. Fick skriva in mig (dvs mata in info på datorn), vänta i cirkus sju minuter och sedan prata med en handläggare. Och vilken trevlig sådan! Hon var så positiv och glad och undrade om hon fick föreslå mig till jobb som coach på just Arbetsförmedlingen, och visst fick hon det. Det gjordes en handlingsplan och nu ska jag bedriva operation jobbsökande i en månad innan jag måste höra av mig, jag som trodde att de skulle jaga mig med blåslampa och stressa ihjäl mig. Nu kan jag lägga upp mina arbetssökardagar precis som det passar mig, och det blir nog mest effektivt. Har tänkt fortsätta med mina rundringningar och sikta på tio företag om dagen, sen får man hoppas att det dyker upp en och annan intervju efter vägen.

Köpte jäst på Hemköp och tog bussen tillbaka till vintervackra Sävast, åt min lunchlåda, pratade med en tant på skatteverket och pratade med en tant på A-kassan. Jag hade lite frågor om mina blanketter som ska skickas in, och hon förklarade så snällt att alla papper och information kommer hem på posten automatiskt (vilken service!), och att min medlems- och a-kasseavgift kommer dras från min ersättning.
Allt under kontroll med andra ord, skönt.

Nu ska jag försöka få tag på aporna på Step-In som skickat en konstig räkning, krydda kycklingen som ska grillas till middag, baka bröd och städa golven. Sen är det kväll och Darling kommer hem och har med sig Ebba (som han förhoppningsvis kommer ihåg att plocka upp efter jobbet). Ikväll blir det nog mys i soffan med en film, en bra avslutning på en helt okej dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar