torsdag, februari 12, 2009

Kanelgranola- från ICA's Buffé

Granola är namnet på rostad müsli-är mycket vanlig i USA men kommer starkt här också.

4-6 personer
4 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl solrosfrön (naturella)
1 dl honung
1 msk malen kanel
1 msk varmt vatten
½ dl torkade, klippta äppelbitar (jag tog blandad torkad frukt)
½ dl russin, gärna hälften gula
½ dl pumpafrön (naturella)
½ dl linfrön

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda havregryn, kokos och solrosfrön i en bunke.
3. Rör honung, kanel och varmt vatten i en skål. Ringla detta över havregrynsblandningen och blanda väl.
4. Fördela blandningen på ett bakplåtspapper på en plåt. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna.
5. Blanda ner äppelbitar, russin, pumpakärnor och linfrön. Förvara i en burk med tättslutande lock.

TIPS: Håll koll på grynblandningen i ugnen efter att du rört om. Den är i n t e god när den är bränd. Jag tillagade dem 10min-omrörning-5min, perfekt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar