torsdag, augusti 11, 2011

Astrid 8 månader ♥

Särskilt roliga saker i Astrids liv just nu är: diskmaskinen, kurragömma, flugsmällor, högljutt bus, att ställa sig upp, att banka på allt som låter (möbler, lådor, badkarsplåten osv) och allt som är farligt och förbjudet. Säger man AJ AJ så möts man av ett gapskratt och sen fortsätter hon med sitt ofog. En riktig liten rackarunge har vi här hemma!

När hon var 7 mån och 2 dagar började hon krypa, och nu sitter hon aldrig still. Hade förväntat mig att hon skulle masa, åla eller ta sig fram på något annat alternativt sätt först, men icket. Helt plötsligt kröp hon iväg, och hon blev nog lika förvånad som oss skulle jag tro. Nu är hon aldrig stilla, och kryper obehindrat vart hon än ska. Från början var trösklar och gräsmattor läskiga, men den rädslan gick snabbt över. 2 dagar senare, då hon var 7 mån och 4 dagar ställde hon sig upp själv, och reser sig nu upp mot allt. Möbler, människor, väggar, whatever, allt går att ta stöd mot. Ibland byter hon stöd från t.ex. soffbordet till soffan och tar något enstaka steg då hon håller i sig. Lyckan i hennes ögon då hon ställer sig upp, kollar på en och tjuter glatt, som att hon vill säga "-Kolla vad jag kan!", den är så himla fin.

De senaste dagarna har hon i trappen till övervåningen tagit sig upp på första trappsteget och sedan blivit nedlyft. Igår satt jag bredvid henne och kollade hur hon betedde sig egentligen, och hejdade henne då hon kommit så långt som till tredje trappsteget på egen hand. Igår hann jag inte med och hon tippade, från första steget skulle jag tro. Hon klättrar upp och sätter sig sedan ned på rumpan, fast i tomma luften. Farligt, farligt, vi skulle behöva in i förrådet och hämta spaljen som behövs för att vi ska kunna sätta dit en grind, men där vaktar getingjävlarna. Tills vidare får jag ställa för sittbänken så inte gårdagens krasch upprepas och hon slipper fler blåa bulor.

Favoriträtten är lasagne, hon äter det mesta (ratar dock nån fiskgryta från Semper som luktar URK) och började med 8 månaders-burkar för några veckor sedan. Äter gröt till frukost och kvällsfika, mat till lunch och middag, frukt till mellis och välling vid sängdax och på natten/morgonen.

På dagarna sover hon två eller tre gånger, och det i sin säng om vi är hemma, i bilstolen om vi är på språng eller i vagnen om vi är borta/ute på promenad. Hon är trött och vill sova för natten kring klockan 19, ibland lite tidigare. Hon vaknar ibland till vid klockan 00 och somnar om då vi ger henne nappen och snutten. Kring klockan 05 äter hon välling, och sover sedan vidare till 06-07. Är mamman väldigt trött myser vi i storsängen en stund och somnar om, igår till klockan 09, annars stiger vi upp och startar dagen.

Hon är nu intresserad av andra barn på ett sätt hon inte varit tidigare. Då har hon suttit och kollat med nyfikna ögon, nu kryper hon fram och hälsar, delar med sig av och tjuvar leksaker. Det är en helt sjuk känsla att se sin lilla, lilla unge interagera med andra barn, nyss var hon ju bara ett litet knyte i min famn.

Ord som är förståeliga är mamma, äta och pappa. Att Darlingen är pappa, det tror jag hon förstår, men mamma och äta är nog bara ord utan större betydelse. Ger man henne en mugg och frågar vad man ska göra med den så håller hon i den och för den upp till munnen som att hon skulle dricka.

Hur mycket hon vuxit får vi veta på tisdag då det är dax för BVC-besök. Att hon växt, det känner vi, men hur mycket ska bli riktigt spännande att se.

Vet inte om jag glömt något viktigt nu..Får väl komplettera i efterhand i så fall. Eller jo, hon har träffat sitt livs första minigris, något att skriva in i bebis-boken!5 kommentarer:

 1. Grattis Astrid på 8månaders dagen. Du kan verkligen mycke :-)

  SvaraRadera
 2. Grattis super duktiga Astrid!!! :) Kram

  SvaraRadera
 3. Sandra18:31

  Det fromma lammet och det stora stygga lejonet ser det ut som på bilderna ;). Hoppas att allting har gått bra idag. Kramar

  SvaraRadera
 4. Grattis fina Astrid!! Du är så duktig!!

  Svarade jag förresten ang. cykelhjälm?? Ha ha! Jag är så senil... Vi ska inte ha cykelstol utan cykelkärra, men vill ändå ha hjälm - hittade på Babyland, för pyttehuvud (minsta 44-48 cm) hjälmen heter Moon GOGO.

  SvaraRadera
 5. Sandra: Ja, visst ser hon skrämmande ut på den nedre bilden? ;)

  SvaraRadera