fredag, augusti 12, 2011

Nu så

Sådärja, nu är förmiddagsgörat gjort, promenaden promenerad och Astrid lagd till sängs för eftermiddagsvila. En liten stund för mig själv, ah ah aaaah.

Gårdagen blev som sagt full med massor av roligheter, efter att vi vaknat och lekt en stund kom Sandra, Filip och Hugo hit. Det blev pizzalunch, lek och surr, en sväng förbi Mio Möbler och Kontex, sedan raskt vidare mot lekparken i stan! Uppskattat främst av de tre små, men även av oss mammor. Jag fick ju en lekkompis i mer lagom storlek än min pytteunge, jag och Filip busade medan Hugo och Astrid mest pussades och gungade tillsammans med Sandra. En mycket mysig dag, det gör vi snart om va?

Vi kom sedan hem till vår borg på Kullenvägen samtidigt som Elina kom hit, för vi skulle ut och springa. Vi inväntade pappan i familjen, för Darlingen och Astrid skulle till Bredsel för ett besök på skjutbanan för den större och bus med farmorn och fastern för den mindre, men sedan snörde vi skorna. 8 kilometer sprang vi, bitvis var det tungt, men efteråt var det precis lika härligt som vanligt. Tack för sällskap och pepp Elina, det gör vi snart om va?

Efter att Elina åkt hem och jag hunnit med dusch, middag och telefonsurr så kom några av Kappistjejerna hit till förorten. Vi promenerade 6 kilometer, sedan blev det thé, skorpor och fika. Och kanske lite surr. Kanske mycket. Kanske åkte de hem 00:15, och kanske var jag mer död än levande när Astrid ville kliva upp 05:30 imorse. Men tjejer, det gör vi om snart va?

Idag hade vi promenadsällskap av Jenny och Lucas, de små somnade lagomt tills vi hittade en guldgruva med vildhallon. Perfekt timing för två hallonsugna morsor! Ikväll ska Darlingen iväg på jaktmöte och ännu en kväll på skjutbanan, så jag ska vara gräslig änka. Tänkte roa mig med att bädda rent med lakan som nu vajar i vinden, dricka bubbelvatten och kolla tv/surfa dator/läsa bok och sedan krypa till kojs i tid. Bra dag och bra kväll! Nu ska här svaras på kommentarer, för det har jag varit värdekass på den senaste tiden. FÖRLÅT.Jag och min nyvakna, småtrötta unge igår

3 kommentarer:

 1. vi fiskade kräftor i niemisel, i råneälven. supermysigt men vi fick inte lika mycket som vi brukar få. men vi blir nog mätta och belåtna ändå : ).
  kul att testa olika badplatser, själv har jag blivit en riktig badkruka de senaste åren! jag gissar att du har badat på ett ställe som vi kallar badtjärn (som jag tror egentligen heter racktjärn?) en bit utanför kåbdalis.
  var där för säkert mer än 10 år sen nu, men jag minns att det var så häftigt eftersom den var tom på vatten ena dagen och dagen efter var den fylld igen : ).

  SvaraRadera
 2. Åh så skönt att läsa att din mammas operation gick bra :) Nu håller vi tummarna för att resten går enligt planerna :)

  Å grattis Astrid på 8 månaders dagen :) Hon kan så mycket er tjej :) Här börjar det snart krypas har jag på känn, hon kryper i sängen, men golvet här hos oss är så halt så hon har inte kommit på hur hon ska göra ännu :) haha!

  Vi sov på Cape East när vi var till Haparanda, är andra gången vi sov där och vi trivs bra där så vi sover nog framöver där också när det blir flera tripp dit :) mysigt lägenhetshotell mot Torneälven :) lite på utkanten så det är lugnt och fridfullt där, nyrenoverat och allting :) Vi tog ett familjerum så vi hade som två rum men med dörr emellan, på så sätt fick Tindra sova ostört när hon lägger sig redan vid 19 och vi fick i lugn och ro slappa i sofforna i andra rummet och kolla tv :) Perfekt :) Lite dyrt, men värt det :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Åh jädrans vad du motionerar!
  Skönt att höra att allt gick bra för din mamma igår, har tänkt på henne/er.

  Jag har ju glömt att fråga hur går eran månad utan sötsaker?

  SvaraRadera