tisdag, augusti 30, 2011

Städglädje

När hösten närmar sig börjar jag alltid städa och plocka i lådor och skåpar. Det slår aldrig fel, och som en kliande sårskorpa irriterar den där längtan efter ordning och reda. Sen när det är gjort, då känner jag mig så mycket lättare i sinnet och kan gå och kolla på all fin ordning med en skön känsla i magen. Öppna badrumsskåpet bara för att kolla läget och inse att allt är precis där det ska vara. Då är jag redo för regn, rusk och mörka tider.

Idag har jag tagit reda på städglädjen och rensat ut i kök, badrum, klädkammare och garderob. Syndskåpet i köket ekar nästan tomt (där finns det i vanliga fall skrämmande mängder chips och annat ljuvligt), det finns inga halvtorkade nagellack kvar i badrumsskåpet och sommarklänningarna är undanvikta.

Astrid har varit en liten ängel hela dagen, och hjälpt till att riva ut precis allt från precis alla lådor så att jag inte skulle missa något. Somnat snabbt utan problem, ätit utan att spotta mat på sin mor och betedde sig mycket civiliserat när vi hälsade på Karin och Emil på eftermiddagen. Lite skrik i vagnen då hon var trött men inte ville sova utan snutten som låg hemma, men ett solklart MVG blir det ändå. Mycket tacksamt just idag då pappan först varit på jobbet för att sedan åka direkt till skjutbanan och jag haft tusen järn i elden.

Nu ska jag äta moussaka och kolla Livet på BB (kanal5 play)!


5 kommentarer:

 1. vilken fin bild på lillsnyggingen!

  SvaraRadera
 2. Samdra20:30

  Kusligt att jag gjort storstädning i lägenheten just ikväll, utan att ha läst ditt inlägg. Både varit ned i förrådet och hämtat upp höstytterplagg och stoppat ned en del sommarklänningar, städat upp hela klädkammaren, rensat i köksskåpen bland matlådor och dyligt. Och ja, vilken skön känsla det är efteråt. Avrundade med å slänga sopsorteringen ;). Nu väntar en välförtjänt dusch sen ska det tändas ljus och drickas te. Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig höstbild!

  SvaraRadera
 4. Önskar att jag kunde känna något av det du pratar om, men den där glädjen har nog aldrig någonsin infunnit sig. Hoppas att jag som genom ett trollslag ska börja älska att städa när bebben kommer.

  SvaraRadera
 5. ja ska lämna iväg hon till uppfödaren där i oktober nån gång, kring den 15 :e . så vi ska ha ungefär samtidigt :P hehe. om de nu blir nå valpar för sist vi para hon så vart de inga..

  SvaraRadera