måndag, augusti 29, 2011

Byta bil

I fredags flyttade bilen härifrån, och lite sorgligt var det. I 4,5 år har vi kört runt i silverpilen, och många mil har det blivit. Det har tagits tusentals kisspauser, vi har skrattat så tårarna runnit och vi har säkerligen haft vilda diskussioner däri. Det var på passagerarsätet jag satt och våndades över varje vägskarv under den 1,5 mil långa färden till BB när Astrid bestämt sig för att hon ville komma ut. Den har mellan varven fått heta biljäveln då den krånglat, och nog har vi varit slarviga emellanåt med kärlek i form av tvätt och vaxning. Men det kändes nästan som att någon for iväg med vårat husdjur efter att affären var klar och köparen körde härifrån.

Nu är vi på jakt efter en ny bil som förhoppningsvis ska passa den nu något större familjen bättre. En kombi, men mer än så vet vi inte riktigt. Darlingen är inne på en VW Passat, jag är mest förtjust i Volvo och lägger min röst på en v70. Mycket ska vägas in i valet dock, framförallt det ekonomiska. Hjälp så svårt det är!

Det finns en sak jag tycker är tråkigare än allt annat i världen. Och det är bilaffärer. Nu är det dock ett nödvändigt ont, men hur man är gör när man köper bil så känns det som en förlustaffär. Och jag gillar inte riktigt att förlora pengar, tro det eller ej.

Mina krav är att bilen ska vara säker, ha ordentligt med plats i bagaget för barnvagn och annat man kan tänkas behöva frakta runt på, och att Darlingen ska få plats att sitta i passagerarsätet framför bilstolen (det fick han knappt i förra bilen). Några tips?!Sista semestertrippen med s60'n gick till Umeå. Snyft!

10 kommentarer:

 1. Vi har en passat vw och den är så himla rymlig så vi har inte ångrat oss ett dugg! Vi hade en v50 innan och var lite inne på att byta till en v70, men då var det många som sa att den inte var så rymlig som en passat är, så vi e himla nöjda :)

  SvaraRadera
 2. Therese21:44

  Då måste jag faktiskt lägga en röst för v70.. Vi har en -99 årsmodell och den är väldigt rymlig, får in barnvagn och resväska och lite därtill i bagaget och gubben ryms i framsätet framför bilstolen (han är lång också, hehe) Så rymlig är den garanterat! :)

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni hittar en bra och passande bil.

  SvaraRadera
 4. Anonym07:22

  jag röstar på v70!! vi är mycket nöjda med vår, och vi stuvar in 3 barn, vagn och ändå plats för storhandling :) /// storasyster

  SvaraRadera
 5. Jag tycker inte heller att det är så där jätteroligt med bilinköp, men samtidigt tycker jag att det är roligt med nya bilar...

  Vi funderade mellan audin och en passat, då de är större än v70 invändigt.

  Passaten är riktigt fina bilar som inte drar så mycket bensin/diesel. Men volvon är också fin.

  SvaraRadera
 6. Marie09:45

  Jag håller med dig Hanna att Volvo är fina bilar och man känner sig säker i den men måste tyvärr säga att om han ska rymmas med en bilstol bakom ryggen så är nog Crilles val bättre. Bara att testa sig fram men båda är faktiskt bra och säkra bilar så vilket val ni än tar/gör så blir det säkert bra. Väntar med spänning av att få se vad det blir för något. Vi är iaf supernöjda över våran V70 och vilken skillnad det blev i bränsleutgifter då vi valde en disel med tanke på att vi kör så pass mycket....Me like ;0)

  SvaraRadera
 7. Vi har nyss köpt ny bil. Dacia Duster :D jätte fin familjebil. Rymlig och bra med plats :D man kan ha bilbarnstolen både fram och bak, viktigt för mig då vi ska ha ett till barn så kan bäbisen sitta fram med mig :D gillar din blogg och hur du skriver och uttrycker dig! Inlägget om eget rum var intressant. Har börjar fundera på att våran son ska sova i eget rum eftersom vi ska få ett till barn i januari. mvh Lisa

  SvaraRadera
 8. Therese: Tack för tipset, vi lyssnar med spetsade öron på alla småbarnsföräldrar, proffsen inom ämnet ;)

  Jenny: Jajust, ni har ju v70! VOLVOSKADAD! ;)

  Marie: Ja, det lutar nog ändå åt Passaten för benutrymmets skull..Vi har ju alltid kört diesel och kommer inte byta till bensin. Där sparar vi många kronor! :)

  SvaraRadera
 9. Therese15:57

  Ni får se om det går att provköra någon av bilarna ni är intresserade av med barnstolen i :)

  SvaraRadera
 10. Hej hej
  Kul att du lämnade kommentar i min blogg, alltid kul och ibland överraskande att se vilka som läser :)

  Ser att du funderar på bil och jag vill bara be er att titta på Toyota Avensis. Våran är trfiksäker, hyfsat tyst och dessutom då det viktigaste - kombi. PLUS att den drar sjukt lite soppa jmfört med andra i samma storlek. 0,75 blandad körning och 0,69 långkörning. Klart fiffigt när man har snålt om cash men ändå måste färdas till och från.

  Oavsett så hoppas jag ni hittar en bil att vara nöjda över!

  SvaraRadera