onsdag, augusti 24, 2011

Gnäll om hosta

Hostan ger sig inte den jäveln. I en och en halv vecka har det torrhostats utan ordentlig nattsömn, och man skulle ju kunna tro att jag är van med tanke på att jag har småbarn. Nä, dom löser av varandra mina två nattliga störningsmoment. Då jag äntligen somnat nån gång andra sidan midnatt, så vaknar den lilla och vill ha sin välling. Där står jag vid sängen och kväver hostningarna som annars skulle göra henne klarvaken. Inatt pallade jag upp flaskan med hennes täcke så att hon kunde äta och jag kunde gå till badrummet och hosta hosta hosta litegrann.

Ringde till vårdcentralen för att få veta vad jag ska hitta på. Det kan vara en virusinfektion, sa den trevliga damen i luren, men jag tror vi provar med hostmedicin först. Hon ratade den ena sorten eftersom den huvudsakligen var mot slemhosta, och nån sån har jag ju inte. "-Då ber jag läkaren skriva ut Cocillana Etyfin, och så kan du hämta den på apoteket efter klockan 17". En varningsklocka ringde i mitt huvud men jag lovade att prova och att komma in på öppen mottagning på fredag om det inte blivit bättre.

Öppen mottagning, även kallat smittohärd. Är inte överdrivet sugen att gå dit med en nyfiken och översocial 8månaders som kan bli smittad av diverse baciller. Fast fredag borde vara en bra dag, då har pensionärerna säkert inte tid att gå dit. Brukar det inte vara provsmakning på Coop?

Cocillana Etyfin, googlade och hamnade på Flashback. Folk använder alltså denna morfinbaserade hostmedicin för att bli höga? Jag känner mig mycket skeptisk. Särskilt till att de på vårdcentralen skriver ut det över telefon. Om jag inte dricker upp medicinen själv så kanske jag kan sälja den på tradera? Ett fint extraknäck som föräldraledig, drugdealer.

7 kommentarer:

 1. frida13:18

  cocciliana är helt klart bäst. innehåller lite morfin så man sover gott :) tar bort all hosta (och tröttheten i samma veva).

  SvaraRadera
 2. Frida: Då hoppas jag att den gör susen :)

  SvaraRadera
 3. Sofia20:12

  Den är bäst!!

  SvaraRadera
 4. Sjuksköterskan Frugan F säger att det är en skitbra hostmedicin!!! Så bara njut av att slippa hosta ett tag!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med de andra, cocilianan är bäst! Måste nog också ringa till vårdcentralen då min hosta inte går över. Chokladen hjälper tyvärr inte, men jag fortsätter äta lite till för tänk om jag hade fel sort från början ;-)

  Jag råkade tyvärr radera din kommentar, så jag hoppas att jag inte har missat att skriva nåt.

  Tisdag 6:e september drar babysången igång på kyrkans hus!

  SvaraRadera
 6. Linda21:26

  DEn är grym den medicinen!!! Får jämnt hosta vid förkylningen och inget hjälper känns det som. Så tacka och ta emot, det är inte alltid de vill skriva ut just den, för att den innehåller lite morfin. Men grym är den!

  SvaraRadera
 7. Sofia & Linda: Alla verkat vara överens om att den är the shiet, men för mig var den bara skit :D Märkte ingen skillnad alls under natten, ska ge den en ny chans ikväll!

  SvaraRadera