torsdag, augusti 18, 2011

Disktrasor från Spizy

Jag älskar, älskar, ÄLSKAR snygga disktrasor. Fina färger och mönster gör det så mycket roligare att torka diskbänken, och det har köpts trasor för åtskilliga hundralappar (kanske rent utav tusenlappar) till detta hem. Har länge funderat på att prova trasor i tyg, men har inte hittat några snygga och låtit bli. Hellre köper jag trasor på löpande band än att ha en ful återanvändbar hängandes i köket.

Men så, helt plötsligt, uppenbarade det sig snygga tygtrasor framför mina ögon då vi besökte Mio förra veckan. De kommer från Spizy Denmark (som även har massa annat fint till hemmet), finns i flera fina färger och kostade där bara 59 kronor för två stycken.
3 kommentarer:

 1. Åh berätta hur de funkar- disktrasor överlag är bland det äckligaste jag vet, men tygtrasor verkar ju skitbra, då kan man tvätta dem så ofta man vill! :) Säkert miljövänligare att tvätta en extra gång än att slänga en massa svamptrasor.

  SV: Jag tror det var en skogsmusunge. Inte större än toppen på en manstumme typ. :)

  Och ang de/dem så finns det en regel som är tillämplig i 95% av fallen och det är att testa av meningen man skriver genom att byta ut orden mot vi/oss, t.ex:

  * De gick till affären
  * Vi gick till affären

  Skriver man "Dem gick till affären" så blir det "Oss gick till affären" och så säger man ju inte.

  Eller för att vara korrekt:

  De är ett pronomen i tredje person plural, grundform.

  De såg mig.
  Talspråk: Dom såg mig (mej).

  Det vill säga, de fungerar som subjekt i meningen; det är de som gör något i meningen, som agerar i meningen.  Dem är ett pronomen i tredje person plural, objektsform.

  Jag såg dem.
  Talspråk: Jag såg dom.

  Det vill säga, dem fungerar som objekt i meningen; det är dem som utsätts för subjektets agerande, dem är passivt i meningen.

  Men än så länge har jag inte hittat några de/dem-fel i dina inlägg. :)

  SvaraRadera
 2. Snygga! Vi har disktrasa från Växbo lin och de är rätt snygga tycker jag. Skulle kunna tänka mig att uppgradera med fler färger bara.

  SvaraRadera
 3. Prosit, host och snörve, hoppas att du fick en massa bacciller nu så att din förkylning bryter ut.

  Jag hänger jättegärna med, bara vi är friska. Som det känns nu så är förkylningen så himla seg.

  Babysång måste vi också testa, men jag måste varna dig först, jag sjunger som en kratta ;-)

  SvaraRadera