måndag, augusti 29, 2011

Fläckig unge och stök i trädgården

Efter en natt som går till historieböckerna (eller iallafall passar in i lillans babybok) så är vi nu på betydligt piggare och bättre humör. Igårkväll ville Astrid inte sova, var rödflammig över hela kroppen och otröstlig. Hon sov en halvtimme i stöten fram tills klockan var kring 03, och chockade sedan med att inte vakna förrän vid 07 för flaska och en till timmes sömn. Vi började fundera om det kan vara så olägligt att hon åkt på tredagarsfeber och tandsprickning samtidigt, och det verkar inte bättre. Iallafall är hon feberfri sen söndagmorgon, och verkar inte vara särskilt berörd av de röda fläckarna, så vi väntar och ser hur det artar sig.

Igår hade vi en omväxlande dag, både slö och effektiv. Pappan drog iväg på förmiddagen för att jobba lite, och när han var borta lekte vi här hemma. Då hans blå tvåhjulade springare tagit honom hem gick vi in till stan och köpte en vinteroverall till Astrid, och tog sedan bussen hem. Väl hemma tyckte jag det var dax att ta itu med höstens måsten i trädgården och satte igång med att klippa gräsmattan, klippa häcken, bära undan en del utemöbler, plocka vinbär och sedan avslutade jag det hela med saftkok.

Det känns väldigt skönt att ha det gjort, september kommer bli en rätt hektiskt månad och att beta av lite måsten redan nu gör det lättare att njuta av de förhoppningsvis fina höstdagarna vi har framför oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar