måndag, augusti 15, 2011

Försäkringskassan I love you!

Jag hade begärt föräldrapenning t.o.m 3 oktober. Och föräldraledig är jag t.o.m 2 oktober. Ett krux bara: om jag jobbar och får lön samma dag som jag får föräldrapenning så skickar försäkringskassan en blixt i huvudet på mig och antagligen ett brev om återbetalningsskyldighet. Sicken tur att jag upptäckte detta och ringde dit för att avvärja katastrofen.

Var inte säker på om de kunde hjälpa mig lite enkelt att ta bort den där sista dagen, eller om jag var tvungen att göra om min begäran som jag skickade in i februari. Men det fixade kvinnan i luren så snabbt och enkelt. Halleluja, efter tio minuter (inräknat kötiden) la vi på och jag var glad och nöjd. Hade förväntat mig att det skulle vara lite besvärligare än så och ta ungefär en timme till i kötid.

"-Och så vill jag bara påminna dig om att när du lämnar uppgifter över telefon såhär så gör du det på heder och samvete."

Ja då, på heder och samvete, I cross my heart. Aldrig skulle jag lura er, älskade försäkringskassan!

5 kommentarer:

 1. hih ja han växer så det knakar :) Oj vilket matvrak, Joel skulle aldrig orka gröt och välling direkt efter varandra :)

  SvaraRadera
 2. haha, ja nog var vi de allt ;) de är ju väldigt smittsamt dehär me bebisar ;)

  SvaraRadera
 3. Cicci18:53

  Sv.Tack, vi blev super nöjda med vagnen och roligt var det oxå att fixa till den. Vagnen står på sörstrand sidan och i åkerdal strax innan man kommer till sörstrand, men vi har själva trångforsen som forsar nedanför vagnen! Tror det blev rätt så =)

  SvaraRadera
 4. Marie08:31

  Om du tar ut lägsta nivådagar de som är på 180kr/dag så kan du ta ut den ersättningen om du inte jobbar mer än 75% tror jag hon sa. ;0) Super att de som sagt kan fixa det, tyvärr har jag haft tjorv med FK nu i sommar då jag skulle ta ut ersättning för att jag gått hemmavid.

  SvaraRadera
 5. haha svor också på heder o samvete till försäkringskassan idag. blev full i skratt eftersom jag satt o läste din blogg när jag pratade med dem. Hur är de med din mamma nu efter operationen?

  SvaraRadera