måndag, september 17, 2012

Ett besök på badhuset

Jag är så väldigt skönt trött i kroppen efter ett besök på badhuset med tillhörande stund i bastun. Astrid blir som en yr höna redan hemma då man nämner ordet "badhus", springer runt och hojtar "-JA BADA, JA BADA", och slutar gör hon inte förrän vi parkerar utanför badhuset. Då är det "-JA KOMMA" som gäller istället, om vi inte är nog snabba med att lyfta ut henne ur bilen, och sedan är hon glädjen själv under tiden som vi är där. Simmar omkring med sina flytpuffar på armarna och tjuter av skratt i röda röret. Efter dusch och tvätt vill hon gärna sitta i bastun en stund, och där avnjuta en banan.

Vi har försökt ta oss tid till att besöka badhuset en gång i veckan tillsammans med henne sedan hon var ett halvår, det blev ett uppehåll under semestern men nu är vi igång igen. Det känns som en bra sak att fortsätta med sedan när Åttan kommit, så hon får komma iväg och hitta på något roligt själv med antingen sin mamma eller pappa. Från början kommer det av förklarliga skäl bli Darlingen som står för badandet, och sedan när Åttan blivit tillräckligt stor så får hen hänga med! Astrid hade badhuspremiär vid 4 månader, får se när vi tycker det känns lämpligt den här gången.

Kanske hinner jag med ett besök till innan Åttan behagar att komma ut, det är väldigt skönt att få röra på sig i vattnet, roligt att kunna busa med Astrid utan att kroppen protesterar och den där stunden i bastun efteråt är guld värd. Total lugn, ro, tystnad och välbehag. Som balsam för själen.

Fick en rolig kommentar i duschen idag, av en liten kille som uppskattningsvis var i 5-årsåldern:
"-Det ser ut som att din mage ska spricka!"
"-Det känns det som ibland också!" svarade jag.




9 kommentarer:

  1. Badar ni i en varmvattensbassäng då eller i en "vanlig"?? Skulle vilja fara och bada med Oliver men här i Älvsbyn finns bara en vanlig bassäng och den känns ju så kall!!

    SvaraRadera
  2. Badar ni i en varmvattensbassäng

    SvaraRadera
  3. Eller i en "vanlig", skulle vilja fara och bada med oliver men i Älvsbyn finns det vara en vanlig och den känns ju så kall!?

    SvaraRadera
  4. Åh vi måste också ge oss iväg med Alice, det har blivit alldeles för lite badhus.

    Lycka till när det väl är dags.. jag känner på mig att det är dags att säga det nu.. :) Kram!

    SvaraRadera
  5. en kanonkula :)
    jag är värdelös att fara på badis med barnen. Trivs inte alls i badhuskretsarna. :P

    SvaraRadera
  6. Åh vad härligt! Badhus är något som jag har tänkt att jag ska komma iväg på tillsammans med E hur länge som helst men det blir aldrig av. Trots att vi faktiskt har ett 200 meter från oss...

    Vi gick på babysim när hon var ett halvår tills hon var tio månader och sen hade jag tänkt fortsätta med vanliga badhuset, men som sagt så vet jag inte vad som hänt. Ska nog försöka få till det nu snart. Det trista är att maken inte är särskilt förtjust i att bada, men jag kanske kan få med mig mormorn om hon är hemma någon helg. Vore ju toppen för min rygg om jag kunde få till att simma några längder också.

    SvaraRadera
  7. Anonym23:11

    Bastun i badhuset är ju faktiskt också en av mina favorithäng vintertid :)
    Förstår vad du menar!

    SvaraRadera
  8. Låter bra. Signe älskar att bada men vi kommer tyvärr inte iväg så ofta.

    SvaraRadera
  9. Då var det inte "mina" kakor jag tänkte på - de såg grymt lika ut men blev lite fundersam över att du klarade baka dem i vanliga bakformar då man annars använder folieformar för det blir så tungt :-)

    Här har du smarre-receptet: http://www.bloggfamiljen.se/blog/2008/06/23/svarmors-fantastiska-kladdkakemuffins/

    SvaraRadera