tisdag, september 11, 2012

Sytt ett babynest

Jag frågade ju er för ett tag sedan om ni som haft ett babynest till era små använt det, eller om det var en onödig pryl. De flesta verkar vara supernöjda, så vi bestämde oss för att prova iallafall. Fick bra tips av bl.a Anna om att sy ett eget, och det gjorde jag igår!

Hade köpt hem kantband och snöre, hade ett täcke hemma att klippa sönder, och sydde i ett väl använt påslakan för att det skulle vara mjukt och skönt. Det tog 2,5 timme från början till slut, och jag är mycket nöjd med resultatet och imponerad av mig själv. Skulle jag göra något annorlunda så är det att göra det lite rundare i formen upptill, och kanske göra kanten runtom lite högre. Svårt att veta om det är lagom då det inte finns någon att provlägga däri.

Det var överraskande lätt att sy, och roligt framförallt! Med tanke på att jag hade det mesta materialet här hemma så har jag lagt ner 51 kronor, jämfört med 849 kronor som originalet kostar.

Beskrivningen jag använde mig av kommer från Junimammas blogg, och du hittar den HÄR. Det enda jag gjorde annorlunda var att klippa stycken från ett täcke istället för att använda löst vadd, och det gick alldeles utmärkt.




Storasyster ger nästet högsta betyg!



11 kommentarer:

  1. Ååå va fint! Där i kommer åttan sova kungligt bra! Älskar tyget som Vally också har på ett påslakan

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat, jättefint!

    SvaraRadera
  3. Duktig du är!!

    SvaraRadera
  4. Sofia S19:55

    Bra gjort. Önskar någon nämn babynest när jag väntade barn förra året.

    SvaraRadera
  5. Så fint. Duktig du är!

    SvaraRadera
  6. Så himla fint det blev, du är jätteduktig!!!

    SvaraRadera
  7. Vilket fint! Jag kanske också skulle ge mig på det... :-) 2,5 timme är ju inte så mycket tid alls.

    SvaraRadera
  8. Du är ju så duktig, vilka bra sykunskaper du har. Skulle behöva en symaskin. Mamma har en som jag brukade sitta vid :)

    SvaraRadera
  9. Sofia S: Tack! Det önskar jag också att någon skulle ha gjort när jag väntade Astrid! Hade inte en aning om att det ens fanns nästen förrän systersonen kom till världen :)

    SvaraRadera