tisdag, september 04, 2012

Vecka 38 (37+0)

"De sista veckorna kommer du förmodligen att känna dig som en ganska rastlös flodhäst."

Nämen, linda inte in det babycenter, säg det RAKT UT vet jag! Fick denna chockartade upplysning i veckobrevet, men kan inte riktigt hålla med till hundra procent. Visst, jag är rastlös som ett djur i bur, har inte motionerat ordentligt på över en månad nu, men känslan av att vara en flodhäst håller sig än så länge borta. Det bugar och bockar jag för, och det gör jag även för att jag inte under någon av graviditeterna behövt springa på tjotta och pinka stup i kvarten. Tycks snarare vara regel än undantag för många andra har jag förstått.

Det är en livlig rackare i magen, och fötterna befinner sig fortfarande trivsamt placerade under mina revben, det känns. Har inte varit orolig på samma vis den här graviditeten, Åttan ger sig nämligen till känna betydligt mer frekvent än sin syster. På gott och ont kan tilläggas, men övervägande gott. Hur i hela fridens namn ska jag kunna leva resten av mitt liv och aldrig igen få känna karatesparkar innanför naveln? Lätt en av de mest fantastiska känslor jag någonsin känt. Obeskrivbart och fantastiskt.

Jag längtar efter dig rackarunge (och efter att få nöta barnvagnshjul som om jag hade betalt för det), men du kan gärna få stanna där inne några veckor till. Tänk att jag när kroppen började förbereda sig vecka 20-nånting inte kunde föreställa mig att du skulle stanna tiden ut, nu kan jag inte föreställa mig att du ska komma före utsatt datum.

5 kommentarer:

  1. Ska bli spännande att se när den lilla kommer!

    Och jag håller helt med om sparkarna. Jag som glömde så snabbt förra gången, hur ska jag bete mig för att minnas nu när det troligen inte blir någon mer gång?

    SvaraRadera
  2. fina ni : )
    ser på listan här nedanför att jag tippat väldigt tidigt. nåja, 120912 är ju ett väldigt lätt datum att lägga på minnet men jag gissar att det blir senare än så!
    annars får du det körigt med kalas dagarna efter varann, fast det kanske är praktiskt ; ).

    SvaraRadera
  3. kommentarsbombar jag nu? haha.
    jaa, mamma googlade babymassage åt mig förra veckan. jag/vi är givetvis på! kan du sånt?

    SvaraRadera
  4. Ojoj, nu är det ju suuupernära!!
    Sv; tack för boktipsen och tipsen om åkpåsen, jag ska följa upp dom imorgon.
    : D

    Kram
    Åsa

    SvaraRadera