lördag, september 15, 2012

Jag hjärta mitt 50mm

Det är så vansinnigt kul att leka med mitt nya objektiv! Tyvärr så har inte husets finaste fotoobjekt någon större ro till att sitta still, så jag får hålla till godo med att fota snabba ögonblick med henne och annars inredningsdetaljer tills Åttan kommer. Hen kommer förhoppningsvis vara lite mer stillsam iallafall i början.

Ljusinsläppet gör att det inte är någon match att få fina bilder även i dåligt ljus (vilket är underbart för en blixthatare som jag), och möjligheten att sätta fokus i mitten av bilden (och således få oskärpa både framför och bakom motivet) gör att det är lättare att få mer djup och levande bilder. Än är jag ovan med att ha ett fast objektiv (alltså utan möjlighet att zooma in/ut), men det blir en kul utmaning i sig då man får lov att komponera bilderna på ett annat sätt än man kanske tänkt från början. Eller backa, backa, backa tills rummet tar stopp..




6 kommentarer:

  1. Vad har du för kamerahus och är du nöjd med det? Funderar på både nikon 100 och canon eos 550 el 600 men kan inte bestämma mig.

    Tack för tipset om åkpåsen. Nu är en Foxy beställd till Dagny, inför vintern! :)

    SvaraRadera
  2. ååh : )
    jag provar gärna när tillfälle ges : )

    SvaraRadera
  3. Jag vill också hå ett nytt objektiv, det här kanske vore nåt för mig?
    Var har C köpt det och har du koll på vad det kostar?

    SvaraRadera
  4. Jag vill också hå ett nytt objektiv, det här kanske vore nåt för mig?
    Var har C köpt det och har du koll på vad det kostar?

    SvaraRadera
  5. Kanske vore nåt med ett sånt objektiv till mig också, är också en blixthatare av rang! :P

    Sv: Nya Babblarnalåten var väl liiite kul tyckte Z, men den var lite lång och tråkig tyckte jag. Den gamla är roligare och lätttare att hänga med i. :)

    SvaraRadera