söndag, mars 11, 2012

Bye bye kvällsflaska

Fredagkväll bestämde vi att det får vara färdigt med kvällsätandet för Astrid. Vi har pratat om det ett tag, men Darlingen har inte tyckt att det varit ett problem att ge henne en flaska innan vi går och lägger oss. Nu har hon börjat tjorva med sömnen, vakna flera gånger per natt och inte velat somna om utan att ha sällskap. Ohållbart tycker vi, och vi provar nu att skippa kvällsflaskan för att se om vi kan få henne att sova sammanhängande istället. Blev taggad och inspirerad av Jonna som jobbar på samma sak med Joel.

Första natten fick jag gå upp några gånger, men hon var aldrig hysterisk efter flaskan utan nöjde sig med napp och snutten. Igår somnade hon 19 som vanligt, vaknade första gången 05 och somnade då om efter att ha fått hjälp att hitta nappen, sen gjorde vi morgon tillsammans med en glad tjej vid 06.30. En drömnatt!

Att hon är lugn och somnar utan flaskan ser vi som ett tecken på att hon nu inte alls behöver den, utan att det mer varit en vana från både hennes och våran sida. Nu hoppas vi bara att det ska flyta på lika enkelt framöver som det gjort de två tidigare nätterna.


Länge sedan, men gott sov hon!

8 kommentarer:

  1. Sötunge! :)

    Haha, du är ju alldeles fantastiskt snäll du!

    SvaraRadera
  2. Hoppas det går smidigt.

    SvaraRadera
  3. sofia21:31

    sv: Ja, tyvärr blir det ju det :b nä, när man betalar 400 kr i månaden + startavgift på 800 + 75 kr 2 ggr perår utöver månadskostnaden tycker jag att man åtminstone kan kräva att de ska ha bra öppettider! grrr!

    SvaraRadera
  4. Härligt!

    Tycker att det där låter som när jag slutade nattamma. Nu sover E oftast hela nätterna och det är sååå skönt.

    SvaraRadera
  5. Dubbel lyx då. Både frysbox och gratis finkött :-)

    Skönt för er att få sova hela natten! Vi är inte riktigt där än.

    SvaraRadera
  6. Anna (pobr..)20:23

    Åh så skönt! Vad duktiga ni är! <3 Min kille har kvar flaskan, välling eller vatten spelar ingen roll, det är flaskan han vill åt.. slutade dock med napp när han var 1, bara sådär. Men flaskan är hans kära vän och nappsurrogat och det halsas både till nattsagan och så tar jag med en när jag går och lägger mig själv. Vi sover ihop han och jag, så det är ju lite mindre krångel på nåt sätt och inget uppvaknande under natten. Än så länge.. men efter 2 så blir saker som du skriver, en vana och det känns lite onödigt liksom. Spec. med tanke på att han snart är rumsren, men kissar mkt på natten eftersom han dricker 2 flaskor vällning liksom. Tror ni tajmade helt perfekt och kände av läget riktigt bra.. tror jag har haft såna faser då jag borde gjort samma men jag är så jävla mesig och eftersom jag är ensam så kanske det blir mindre funderingar på saker som gör anspråk på ens tid och får mig att vara mer bestämd liksom. Borde kanske bara sluta ta med mig nattvällingen när jag går och lägger mig och se vad som händer... hmm.. ska nog göra det redan idag :)

    SvaraRadera
  7. Vad skönt att det fungerade. Hoppas det fortsätter så.

    SvaraRadera
  8. Anna: Det finns nog perioder då det passar bättre/sämre att ändra trygghetsvanor, det känns väldigt avlägset här att sluta med nappen, men helt rätt att sluta med vällingen..Man får helt enkelt prova sig fram :) Hoppas att det går bra om du väljer att fasa bort lillens flaska!

    SvaraRadera